26 Temmuz 2013 Cuma

TULUMBA TATLISI TARİFİ


TULUMBA TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
2.5 su bardağı un
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
5 adet yumurta
100 gram margarin

Şerbeti için :
5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Tarifi :
Tulumba Tatlısı Tarifi için geniş bir tencereye 3 su bardağı suyu alın üzerine 100 gram margarini ekleyin ve bir tatlı kaşığının ucuyla tuz ve toz şekeri ilave edin. 2.5 su bardağı unu tencereye devamlı karıştırark ilave edin. 4 ya da 5 dakika kadar pişirin ve soğumaya alın. Ilıdıktan sonra üzerine yumurtaları tek tek ilave ederek elinizle yoğurarak yumurtaları iyice yedirin.
Daha sonra içine 1 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı pirinç ununu ilave edin ve tekrar yoğurun. Karışımı şanti torbasına alın. Tavaya sıvı yağı alın, sıvı yağ soğuk olmalıdır. Şanti torbasından karışımı sıkın ve tavaya alın, altını açın ve tulumba tatlısını kızartın. Kızaran tatlıları soğuk şerbete batırıp birkaç dakika bekletin ve servis yapın. Tulumba Tatlısı Tarifi hazır.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler