26 Temmuz 2013 Cuma

VİŞNELİ İRMİK TATLISI TARİFİ


VİŞNELİ İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
Yarım kakaolu pasta keki
1 Fincan portakal reçeli yada başka bir reçel

İrmikli Kreması İçin:
4 Su bardağı süt
1 Su bardağı toz şeker
4 Çorba kaşığı irmik
1 Çorba kaşığı nişasta
2 Çorba kaşığı hindistan cevizi
1 Paket vanilya


Şantisi İçin:
1 Poşet toz şanti
1 Su bardağı süt


Üzeri İçin:
1 Çorba kasesi vişne

Tarif :
Pastayı servis edeceğiniz tabağın içine pasta çemberini koyun.Yarım pasta kekini çemberin boyunda kesin ve içine oturtun.Üzerine portakal reçelini dökün ve yayın.Evde bulunan herhangi bir reçeli de kullanabilirsiniz.Tencereye sütü koyun.Toz şekeri,nişastayı,hindistan cevizini,irmiği tencereye ilave edin ve çırpma teli ile çırparak pişirin.Sıcakken kekin üzerine dökün ve boşaltın.Şantiyi de soğutmuş olduğunuz irmik kremasının üzerine döküp yayın.Vişne tanelerini üzerine serperek süsleyin.Buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinize ikram edin.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler