4 Ocak 2013 Cuma

VİŞNELİ CHEESECAKE ( KEK )


VİŞNELİ CHEESECAKE

MALZEMELER:

(Kek tabanı için)


1,5 paket yulaflı bisküvi
125 gram tereyağ

(peynir dolgusu için)

1 paket labne peyniri+100 gram beyaz peynir
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 nescafe fincanı toz şeker
1 yumurta
½ limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu

(vişne sos için)

1 kavanoz çekirdeksiz vişne kompostosu
1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası

HAZIRLANIŞI:

Tereyağını kısık ateşte eritin. Bisküviyi mutfak robotunda un haline getirin ve erimiş tereyağıyla karıştırıp yuvarlak kelepçeli bir pasta kabının tabanına yayın. Blendırda; peynir dolgusu malzemelerini, homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Peynir dolgusunu pasta kabına ekleyin ve 180°C ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Vişne kompostosunun suyunu süzün.Bir su bardağını daha sonra kullanmak için ayırın. Fırından çıkardığınız kekin üzerine, vişneleri dizin. Küçük bir tencerede, ayırdığınız vişne suyu, 1 su bardağı su ve 1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastasını karıştırın. Karışımı kaynayana kadar pişirin. Bir çorba kaşığı yardımıyla vişnelerin arası dolduracak şekilde hazırladığınız jöleden koyun. Kek soğuyunca, buzdolabına alın, en az 6 saat keki dinlendirin. İnce uçlu bir bıçakla, keki kalıbın kenarlarından ayırın. Keki çıkarın ve servis edin.

AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler