11 Ocak 2013 Cuma

BÖĞÜRTLENLİ SUFLE TARİFLERİ


BÖĞÜRTLENLİ SUFLE TARİFİ

MALZEMELER:


3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker

Sufle:
3 adet iri yumurtanın sarısı
100 gr. toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
250 ml. süt
1 adet vanilya
450 gr. böğürtlen
2 adet iri yumurtanın akı
Pudra şekeri
(serpiştirmek için

Hazırlanışı:


• Fırınınızı 190 derecede ısıtın.
• 6 adet 180 ml. hacimli sufle kabının içine eritilmiş tereyağı sürün. İçlerine şeker serpiştirin ve fazlasını bir tabağa geri boşaltın. Sufle kaplarını bir tepsiye koyun ve bekletin.

Sufle:

Yumurtaların sarısını 2 yemek kaşığı şeker ile birlikte küçük bir kabın içinde rengi açılıp krema kıvamına gelene dek yüksek hızda mikser ile çırpın. Nişasta ve unu içine eleyin ve karıştırın.
• Süt, 2 yemek kaşığı toz şeker ve vanilyayı küçük bir tencereye alın. Orta ateşte kaynama noktasına gelene dek ısıtın.
• Sütü azar azar yumurtalı karışımın içine ekleyin ve karıştırın. Karışımı tencereye aktarın, orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana dek 3-4 dakika pişirin. Bir kaba aktarın, üzerini şeffaf folyo ile kapatın ve kenarda bekletin.
• Böğürtlenleri 2 yemek kaşığı şeker ile birlikte püre kıvamına gelene dek robotta çekin. İnce delikli bir süzgeçten geçirerek orta boy bir kaba aktarın.
• Yumurtalı karışımı pürenin içine ekleyin ve karıştırın.
• Yumurtaların akını orta boy bir kabın içinde köpüklenene dek yüksek hızda mikser ile çırpın. Kalan 2 yemek kaşığı şekeri azar azar içine ekleyerek pürüzsüz ve parlak tepecikler oluşana dek çırpmaya devam edin.
• Yumurtaların akınınyarısını böğürtlenli karışımın içine yedirin. Kalan yumurta akını da içine azar azar yedirin.
• Hazırladığınız karışımı sufle kaplarının içine bölüştürün. Mutfak tezgâhına hafifçe vurarak yerleşmesini sağlayın. Kenarlarından parmağınızı geçirerek fazlalıkları alın.
• Sufleler kabarana dek yaklaşık 15-17 dakika fırınlayın.
• Üzerlerine pudra şekeri serpiştirin ve hemen servis yapın.

AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler