7 Ocak 2014 Salı

DAMLA SAKIZLI PONÇİK TARİFİ


DAMLA SAKIZLI PONÇİK TARİFİ

Malzemeler :
2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı u 2 çay bardağı süt
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı mahlep
2 paket (20 gram) instant maya
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçine: 

Bir buçuk su bardağı dondurulmuş vişne
Bir buçuk su bardağı toz şeker

Üzerine:

1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı file fındık

Yapılışı :
Hamur için derin bir cam kaba dövülmüş damla sakızı, süt, yumurta, toz şeker, sıvıyağ, mahlep, tuz ve mayayı alın. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat dinlendirin. Bu arada dondurulmuş vişneyi tencereye alın ve toz şeker ilave edin. Koyu marmelat kıvamına gelene kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra blenderden geçirin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Ortasına hazırladığınız vişne marmeladından koyun ve yuvarlak poğaça şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız ponçikleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler