7 Ocak 2014 Salı

ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ


ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Aldığı kadar un

Üzerine:
Hindistan cevizi

Yapılışı :
Derin bir kapta tereyağı veya margarin ile toz şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Elenmiş vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin. Kulak memesinden daha yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar elenmiş un ilave edip, yoğurun. Hamuru sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilediğiniz şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün. Hindistancevizi serptikten sonra servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler