8 Ekim 2013 Salı

ÜZÜMLÜ MİNİK PASTACIKLAR TARİFİ

Üzümlü Minik Pastacıklar Tarifi
Malzemeler
Hamuru için: 2 su bardağı un
3 çorba kaşığı yumuşak margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı dövülmüş fındık içi

Kreması için: 1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya

Süslemek için: 250 gram taze üzüm
Birkaç dal nane

Üzümlü Minik Pastacıklar Yapılışı
Hamuru hazırlamak için fındık ve süt hariç, tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin (eğer hamurunuz sert olursa içine 2 çorba kaşığı süt katarak yumuşatabilirsiniz). Hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra bir fırın kabına elinizle bastırarak hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Kremayı hazırlamak için, vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencerede iyice karıştırdıktan sonra ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Tepsideki hamur soğuduktan sonra elinizle ufalayıp içine fındıkları ilave edin. Sütü de ekleyerek yumuşatın. İstediğiniz şekildeki kalıpları bir tepsiye yerleştirip içlerine hamurdan bir parmak yüksekliğinde koyun. Soğumuş kremayı da hamurun üstüne ekleyin. Tekrar hamur ve krema koyarak işlemi yineleyin. Pastacıkların en üstünü üzümle süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler