8 Ekim 2013 Salı

MANTARLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Mantarlı Çikolatalı Pasta Tarifi
Malzemeler


10 adet kültür mantarı
400 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta sarısı
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı toz badem

Mantarlı Çikolatalı Pasta Yapılışı
ÇİKOLATAYI benmari usulü eritin. Tereyağı ve yumurta sarısı ekleyip, karıştırın. Bisküviyi robottan geçirip un haline getirin. 1 su bardağı bisküviyi ayırıp, kalanını geniş bir kaba alın. Çikolatalı karışımdan yarım çay bardağı kenara ayırıp, kalanını kaptaki bisküvilere ekleyin ve karıştırın. Toz bademi ve robottan geçirilmiş mantarı ilave edin. Karışımı iyice yoğurup, streç filme dilediğiniz şekilde sarın. Derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Streç filmi çıkarıp, kenara ayırdığınız yarım çay bardağı çikolatayı üzerine gezdirin. 1 su bardağı bisküviyi serpiştirip, dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler