7 Ekim 2013 Pazartesi

MÜRDÜM ERİKLİ MOZAİK PASTA TARİFİ

Mürdüm Erikli Mozaik Pasta Tarifi

Malzemeler:

10 adet küp doğranmış mürdüm eriği
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı su
2 çay kaşığı toz jelatin
Yarım bu bardağı eritilmiş beyaz çikolata
2 su bardağı çırpılmış krem şanti

Taban için:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı un

Sos için:
3 adet mürdüm eriği
1 çorba kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı su

Mürdüm Erikli Mozaik Pasta Yapılışı
SOS için, çekirdeği ayıklanmış mürdüm eriği, tozşeker, mısır nişastası ve suyu iyice kaynatın, soğuması için kenara alın. Taban için yumurta, tozşeker ve unu karıştırıp küçük boy kek kalıbına bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Ayrı bir yerde süt, tozşeker, yumurta ve nişastayı derin bir kapta iyice çırpın. Ocağa oturtup, kaynayana dek karıştırın. Ocaktan alıp, tereyağı ekleyin. Ayrı bir yerde su ve jelatini karıştırıp, tencereye ekleyin. Çikolata ve krem şanti ilave edip karıştırın. Mürdüm eriğini ekleyin. Kek kalıbına alıp, derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine sos gezdirip servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler