7 Ekim 2013 Pazartesi

KURU MEYVELİ PİRAMİT PASTA TARİFİ

Kuru Meyveli Piramit Pasta Tarifi

Malzemeler:

250 gram pötibör bisküvi
1 su bardağı tozşeker
125 gram eritilmiş margarin
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı süt
Yarım çay bardağı fındık
1 çay bardağı damla çikolata
1 adet portakalın
rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı kuru üzüm
2 adet kuru incir
1 çorba kaşığı kuru dut
2-3 adet kuru kayısı
Üzerine: 1 su bardağı çikolata sos

Kuru Meyveli Piramit Pasta Yapılışı
YUMURTA ve tozşekeri mikserle çırpın. Margarin, süt ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın. Karışımın içine bisküvileri kırın. İncir ve kayısıları küçük küçük doğrayın. Dut ve kuru üzümle birlikte karışıma ekleyin. Fındık, portakal kabuğu ve damla çikolatayı ekleyip iyice harmanlayın. Düz bir zemine yağlı kağıt veya folyoyu yayın. Karışımı kağıdın üzerine boşaltın. Kağıdı iki tarafından içe doğru toplayıp piramit şekli verin. Derin dondurucuda veya buzlukta 1 gece bekletin. Dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine çikolata sos ve hindistancevizi gezdirip servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler