4 Ekim 2013 Cuma

KELEBEK PASTA TARİFİ


KELEBEK PASTA TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
5 kahve fincanı un
Yarım paket kabartma tozu
250 gram ıspanak

Kreması için:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı tozşeker
Dört buçuk çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı vanilya


Süslemek için:

Krem şanti

Yapılışı :
Hamur için yumurtaları ve tozşekeri çırpın. Ispanağı robottan geçirin. Suyunu süzüp yumurtalı karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Hamuru küçük kek kalıplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Kreması için süt, yumurta, un ve tozşekeri çırpın. Ocağa oturtup, muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Margarin ve vanilya ekleyin. Fırından aldığınız kekleri kalıplarından çıkarın. Keklerin üst kısımlarından enlemesine ikiye kesin. Alttaki kısıma hazırladığınız kremayı sürün. Kestiğiniz kek parçalarını ise ikiye bölün. Her iki parçayı, krema sürülmüş kekin üzerine kelebek kanatlarına benzer şekilde yerleştirin. Krem şanti ile süsleyip servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler