4 Ekim 2013 Cuma

ÇİLEK PASTA TARİFİ



ÇİLEK PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 Paket sade pandispanya


İç Krema İçin :
1,5 Yemek kaşığı mısır nişastası
3 Yumurta sarısı
1/4 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt


Üst Krema İçin :
1 Paket süt kreması
1/2 Çay bardağı toz şeker
Çilek

Yapılışı :
İç kremamız için yumurtaların sarıları ile toz şekerimizi iyice çırpalım. Mısır nişastasını ekleyip azar azar sütü ekleyelim ve bu esnada çırpmaya devam edelim. Malzemelerimiz iyice karıştıktan sonra orta ateşte koyulaşana dek pişirelim.
Pastabanımızın birinci katını süt ile ıslatalım ve iç kremamızı yayalım. Üzerine çileklerimizi dilimleyip bir kat dizelim. 
Üstüne ikinci kat pandispanyamızı koyalım.
Süt kremamızı iyice çırparak koyulaştıralım. Kıvamı koyulaşınca şekeri ekleyip biraz daha çırpalım.
Pandispanyamızın üst katına sürelim ve üzerine dilimlenmiş çileklerimizi dizerek servis yapalım.
Afiyet Olsun,

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler