4 Nisan 2013 Perşembe

PORTAKAL SOSLU KEK TART



PORTAKAL SOSLU KEK TART

Malzemeler 
Kek için :
2 Yumurta
1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ
1 büyük boy çay bardağı toz şeker
1 büyük boy çay bardağı yoğurt
1 Paket Kabartma tozu
1 Paket vanilya vanilya
1 Portakal kabuğu rendesi
Un (3 Çay bardağı kadar) Normal kek kıvamı olacak.

Krema için:
3 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Çay bardağı şeker
1 Paket vanilya

Portakallı sos için:
2 Su bardağı portakal suyu
1 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:
Önce yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım. Sırasıyla yağını ve yoğurdu ekleyelim. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim . Ununu da ekleyip mikserleyelim yağlanmış tart kalıbına dökelim.180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirelim. Kek pişince biraz soğusun kalıbından ters olarak çıkaralım.
Bu arada sütlü kremamızı hazırlayalım. Bunun için krema malzemelerini, vanilya ve şeker hariç bir tencerede iyice karıştıralım ve ocak üzerinde kaynayana kadar pişirelim. Kremamız kaynayınca ocaktan alalım ve vanilya ve şekerini de ekleyip, 5 dakika kadar mikserleyelim. Daha sonra kremayı kekimizin üzerine eşit şekilde yayalım. Portakal sosumuzu bu aşamada hazırlayabiliriz. Sos malzemelerimizi de yine karıştıralım ve ocak üzerinde koyulaşana kadar pişirelim. Ve soğumuş olan kremamızın üzerine dökebiliriz artık.Üzerini isteğinize göre (fındık fıstık ,hindistan cevizi )süsleyebilirsiniz..

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler