4 Nisan 2013 Perşembe

ELMALI PASTA


ELMALI PASTA
Malzemeler
Pasta tabanı için :
1 çay bardağı 
1 parmak şeker
minicik tuz
2 yemek kaşığı soğuk su
75 gr soğuk margarin
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un

Ortası için :

1 kg elma
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı elma suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilyalı puding

Kreması için :
400 gr labne
50 gr yumuşak margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 poşet krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt

Üzerine serpmek için:
kakao
damla çikolata


Hazırlanışı (28 cm'lik kelepçeli kalıp) :
Elmaların kabukları soyulup,dilimlenip tarçını serpiştirilir.
Pudingler bir kase içerisine boşaltılıp, üzerine 1 su bardağı elma suyu dökülüp, iyice karıştırılır.
Kalan elma suyu, şeker bir tencereye konulur. Kaynama aşamasında puding içerisine dökülüp, katılaşana kadar pişirilir. Tencere ocaktan alınıp, elmalar içerisine boşaltılıp, karıştırılıp, ılınması
beklenir.

Hamuru:
Kalıp yağlanıp bir tarafta bekletilir.
Hamur için gerekli malzemeler yoğrulup kalıbın içerisine kenarlarını havaya kaldırarak yayılır. Elmalar hamurun içerisine dökülüp, 175 c de yaklaşık 55-60 dk pişirilir. Piştikten sonrada soğutulur.

Kreması:
Şanti soğuk sütle çırpılır. Labne,p.şekeri,tereyağ iyice çırpılır. Üzerine şanti eklenip tekrar çırpılır. Krema pişmiş pastanın üzerine iyice yayılır.
Tepesine kakao serpiştirilip damla çikolatalarla süslenir.
Damla çikolatanız yoksa sade de olabilir.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler