4 Nisan 2013 Perşembe

ELMALI KEK


ELMALI KEK

Malzemeler :

4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
125 gr margarin
1 su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 paket k.tozu
1 paket vanilya
4 adet yeşil elma

Üzeri için :


Pudra şekeri

Yapılışı :


Margarin eritilir ve soğumaya bırakılır.Yumurtalar ve şeker çırpılır.içerisine süt ve eriyip soğutulmuş olan margarin ilave edilip karıştırılır.nişasta ve un ilave edilip tekrar karıştırılır.En son olarak k.tozu ve vanilya ilave edilir.Yağlanmış tepsiye dökülür.Elmalar soyulup ayıklanır ve ince elma dilimi şeklinde kesilip kekin üzerine dizilir.Daha sonra 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar (ortalama yarım saat) pişirilir.Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpilir..

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler