4 Nisan 2013 Perşembe

ÇİKOLATALI KEK


ÇİKOLATALI KEK

Malzemeler :

4 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri(şeker oranını yoğun sevenler 1.5 bardak kullanabilir)
125 gr bitter çikolata
125 gr. tereyağ
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş fındık (arzu eden cevizde kullanabilir)


Yapılışı :


Tereyağ ve çikolata bir kaba alınır ve benmari usulü eritilir.ve kenara alınıp soğutulur.oda ısısına gelmiş yumurtalar pudra şekeriyle 5 dakika çırpılır.ve soğumuş olan çikolatalı tereyağ karışımı ilave edilir.o da iyice çırpılıp vanilyası ilave edilir.En son unu ve fındığı ilave edip çok az karıştırılır, yağlanmış kalıba dökülür ve 160 derecede pişirilir.servis yapmadan önce resimdeki gibi hazır çikolata sosu üzerine gezdilir.Afiyet olsun


Not: Kabartma tozu kullanılmıyor .

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler