4 Şubat 2013 Pazartesi

BÖĞÜRTLENLİ KURABİYE TARİFLERİ

BÖĞÜRTLENLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeleri:

1 yumuşak margarin
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
1 yumurta(sarısı içine, beyazı dışına)
aldığı kadar un
dövülmüş fındık
böğürtlen veya vişne marmelatı

yapılışı:

Marmelat dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz. Kurabiye şekli verdiğimiz hamur parçalarının ortasını parmağımızla oyup, önce yumurta akına sonra fındığa batırıyoruz. 175-180C'de pişirdikten sonra ortalarına marmelatı yerleştiriyoruz....

AFİYET OLSUUUUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler