7 Ocak 2013 Pazartesi

ZENCEFİLLİ BALLI KEK TARİFLERİ


ZENCEFİLLİ BALLI KEK TARİFİ
MALZEMESİ


3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı bal 150 gr. margarin 1 küçük boy kök zencefil 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un

YAPILİŞI;
Kök zencefil güzelce soyulur, rondoda küçük parçalara ayrılır ve kek karışımını hazırlayacağınız kaba alınır. Bal eklenerek çırpılır. Daha sonra yumurta, margarin eklenir ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpılır. Elenmiş un ve diğer malzemelerde eklenerek 160 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Mutlaka kürdanla içinin pişip pişmediği kontrol edilmelidir. İsteğe göre üzerine dondurma ve pudra şekeri eklenerekte servis yapılabilir. afiyet olsun

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler