3 Ocak 2013 Perşembe

BONİBONLU RULOKATLI PASTA TARİFLERİ


Bonibonlu Rulokatlı Pasta Tarifi

Hazır pasta tabanı kullanarakda yapabilirsiniz.

Malzemeler;
Pandispanyası için;

6 yumurta
6 küçük fincan şeker
1 k fincan su
6 k fincan un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilin
2 çorba kaşığı kakao


Kreması İçin;
3,5 su bardağı süt
1 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 paket vanilin
2 çorba kaşığı kakao


sülemek için;
- Damla Çikolata
- Bonibon
- Rulo Kat


Hazırlanışı;

Pandispanyası için yumurta ve şekerimiz bembeyaz olana kadar iyice çırpıyoruz ve diğer malzemeleri sırası ile çırpıyoruz Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dkk kadar pişiriyoruz ve soğutuyoruz
Krema içinde bütün malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğumaya bırakıyoruz En son 5 dakika kadar daha çırpıyoruz
Soğuyan keki 2ye kesip arasına kremamızı sürüyoruz (ben ara kata bol damla çikolata serptim Ayrıca süt ile ıslattım katları)
Diğer katı da kapatıp, kalan kremamızı heryerine güzeeelce sürüyoruz
En son kenarlarına da rulo katları özenle döşüyoruz Üzerine de bolca bonibon serpip Çocuklarımıza süpriz yapıyoruz.


AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler