4 Ocak 2013 Cuma

AHUDUDULU CHESSE KEK TARİFLERİ


Ahududulu Chesse Kek
Kek için :

5o0 gr tuzsuz süzme yoğurtt
1 paket burcak bisküvi (isteğe bağlıda olabilir)
200 gr labne peyniri 
1 bardak şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yumurta
1/4 bardak süt
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 bardak kadar dondurulmuş ahududu

Üzeri için :(hazır sosta kullanabilisiniz)
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1/2 limonun suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı dondurulmuş ahududu

Bisküvileri ve cevizi rondoda iyice çekelim. Erittikten sonra soğumaya bıraktığımız tereyağını bisküvi ve cevize ilave ederek karıştıralım. Karışımı 24 cm çapındaki (veya daha küçük) kelepçeli kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirelim. Kalıbı en az 15-20 dakika buzdolabına koyalım ve tabanın donması için bekleyelim.
Bu arada mikser kabına lable, süzme yoğurt, şeker, un, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu koyarak iyice karıştıralım. Yumurtaları birer birer ekleyelim ve son olarak sütü katarak karıştırmaya devam edelim.
Yoğurtlu karışımın yarısını bisküvili kek tabanının üzerine dökelim. Ahududuları yayalım ve kalan kek karışımının tamamını ahududuların üzerine dökelim.
Önceden 180C ısıtılmış fırında üzeri sararıncaya kadar yaklaşık 40 - 45 dk kadar pişirelim. İsterseniz kekin pişerken üzeri çatlamasın diye fırının içine küçük bir kapla su koyabilirsiniz.
Piştikten sonra büyük bir kase ile kekin üzerini fanusla kapatır gibi kapattım ve fırından alarak yavaş yavaş soğumaya bıraktım. Oda ısısına geldiğinde ise keki buzdolabına alalım. Kalıptan çıkarmadan mümkünse en az 4 saat, eğer vaktiniz varsa bir gece dolapta bekletelim.

Servis etmeden önce : Bütün sos malzemelerini bir tencerede karıştırıp ocağa alalım. Karışım biraz koyulaşıp kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ateşten alalım. Karıştırarak soğutalım. Cheesecake’in üzerine ahududu sosunu düzgünce dökelim.


afiyet olsunn..

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler