7 Ocak 2014 Salı

KAHVELİ KARAMELLİ KALP BİSKÜVİ TARİFİ



KAHVELİ KARAMELLİ KALP BİSKÜVİ TARİFİ

Malzemeler :
Dört buçuk su bardağı un
300 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nescafe

Üzeri için:
200 gram hazır karamel sosu
250 gram bitter çikolata

Yapılışı :
Unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp margarin, yumurta, yumurta sarısı, pudraşekeri, tozşeker ve neskafe ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru merdane yardımı ile 3 mm kalınlığında açın. Daha sonra küçük kalp kurabiye kalıpları ile kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra yarısının üzerine karamel sosu sıkın. Kalan kurabiyeleri üzerlerine kapatın. Çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyeleri yarısına kadar erimiş çikolataya batırın. Donduktan sonra servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler