8 Kasım 2013 Cuma

BALKABAKLI ÇİZKEK TARİFLERİ

Balkabaklı Cheesecake Tarifleri
Malzemeler


2 dilim balkabağı
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 paket labne peyniri
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı pudraşekeri

Hamur için:
1 paket bisküvi
125 gram tereyağı
1 su bardağı fındık

Balkabaklı Cheesecake Yapılışı
HAMUR için bisküviyi elinizde ufalayıp, derin bir kaba alın. Üzerine neritilmiş tereyağını gezdirin. Son olarak un haline getirilmiş fındık ekleyip, iyice yoğurun. Hamuru elinizle bastırarak, kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın. 1 saat derin dondurucuda dinlendirin. Ayrı bir yerde balkabağını tozşekerle birlikte yumuşayana dek pişirip, soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpıp, yoğurt, peynir ve un ile karıştırın. Pudraşekeri ilave edip, karıştırmaya
devam edin. Karışımı, kek kalıbındaki hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Balkabağını püre haline getirip, kek kalıbındaki karışımın üzerine yayın. Bir gece derin dondurucuda dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler