8 Ekim 2013 Salı

PEYNİRLİ PASTA TARİFİ



Peynirli Pasta Tarifi
Malzemeler


1 paket + 4 adet pötibör bisküvi
100 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
1 su bardağı ceviz
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket krema
1 paket labne peynir


İçi için:

1 paket dondurulmuş vişne
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 kahve fincanı su

Peynirli Pasta Yapılışı
Bisküvi ve cevizi robotta çekin. Çektiğiniz malzemelerin üzerine tarçın ve erittiğiniz tereyağı veya margarini ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına dökün. 180 derece fırında 15 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Bu sırada yumurta, vanilya ve kremayı iyice çırpın. Labne peyniri ekleyip, tekrar iyice karıştırın. Bu malzemeyi soğuyan bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirip, soğutun. Bu arada dondurulmuş vişne ile şekeri 10 dakika pişirin. Mısır nişastasını 1 kahve fincan su ile sulandırın. Pişmekte olan vişnelere ilave edin. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp, soğuyan bisküvili karışımın üzerine dökün. Buzdolabında soğutun. Arzuya göre dilimleyip, servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler