8 Ekim 2013 Salı

MUZLU MİLFÖY PASTASI TARİFİ



MUZLU MİLFÖY PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
6 adet milföy hamuru

Kreması için:
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
2 adet muz


Süslemek için:
Çilek, nane yaprağı, çikolata, pudraşekeri

Yapılışı :
Bir tencereye un, şeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan indirip, içine rendelenmiş limon kabuğunu, vanilyayı ve ezilmiş muzu ilave edin. Mikserde 2 dakika çırpın. Milföy hamurlarını tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt kaplayın. Üzerine tepsi koyun (böylece iki tepsi arasında kalan milföy hamurları pişerken hiç kabarmayacak
ve ince bir kat oluşturacaktır). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp milföy hamurlarını soğutun. Soğuyan kremayı sıkma torbasına doldurun. Milföylerin üzerine kremayı pay edin. 3'er adet kremalı milföyü üst üste dizin. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Servis için dolaptan çıkarıp, çilek dilimleri, nane yaprakları ve eritilmiş çikolata ile süsleyin. Üzerlerine pudraşekeri serpip servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler