8 Ekim 2013 Salı

GOFRET PASTASI TARİFİ

Gofret Pastası Tarifi
Malzemeler


Bir buçuk kg süt
13 çorba kaşığı tozşeker
13 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı margarin


Etrafı için: 50-60 adet içi beyaz
dolgulu rulo gofret


Üzeri için:
İki buçuk su bardağı süt
1 paket çikolata sos

Gofret Pastası Yapılışı
TENCEREDE süt, tozşeker ve irmiği tahta bir kaşıkla kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp içine hindistancevizi, vanilya ve margarini ekleyip karıştırın. 22 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbının kenarlarına irmikli karışımdan sürün. Daha sonra rulo gofretleri birbirlerine paralel gelecek şekilde dizin. Ortasına muhallebiyi boşaltın. Üzeri için süt ile çikolata sosu pişirin. Ilındıktan sonra pastanın üzerine dökün (bekletirken üzerinin kabuk bağlamaması için arada bir tahta kaşıkla karıştırın). Buzdolabında bir gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler