8 Ekim 2013 Salı

GELİNCİK DEMETİ PASTASI TARİFİ

Gelincik Demeti Pastası Tarifi
Malzemeler

Pasta malzemesi için:

Yarım çay bardağı antepfıstığı
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı tozşeker
3 adet yumurta+ 3 çorba kaşığı su
1 su bardağı böğürtlen marmeladı
Pudraşekeri
Bir tutam tuz

Krema malzemesi için:
300 gram labne peyniri
3 poşet krem şanti
5 yaprak jelatin
2 adet limon (suyu sıkılıp, kabukları rendelenmiş)
3 adet yumurta
İki buçuk çorba kaşığı tozşeker
1/4 çay bardağı su

Gelincik Demeti Pastası Yapılışı
Çekilmiş fıstığa unu ilave ederek, yeşil renk alıncaya kadar robotta çekin. Yumurta ve suyu çırpın. Tozşeker ve tuz serpip, karışımı koyulaştırın. Fıstıklı unu bu karışıma ilave ederek karıştırın ve yağlanmış tepsiye alarak, 200 derece fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Üzerine pudraşekeri ve tuz serpilmiş bir beze pandispanyayı koyarak, bezin yardımıyla uzunlamasına rulo şeklinde kıvırın. Üzerine ahududu marmeladı sürün. Bir parmak eninde 24 dilim halinde kesin. Bir kaseye folyo yayarak ruloları yerleştirin. Jelatini yumuşatıp, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. 100 ml limon suyu ile yumurta ve şekeri sıcak suya oturtulmuş kase içinde çırpın. Labne peynirini ilave ederek, yarım saat buzdolabında bekletin. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Peynirli karışımı buzdolabından alarak, çırptığınız krem şantiyi ilave edin. Pasta rulolarınolduğu kaseye, yavaşça kepçeyle kremayı doldurun. Üzerini düzeltin. Üstü kapalı olarak, 4 saat kadar buzdolabında bekletin. Kaseyi buzdolabından çıkartıp, düz servis tabağına ters çevirin. Servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler