8 Ekim 2013 Salı

FRAMBUAZLI PASTA TARİFİ



Frambuazlı Pasta Tarifi
Malzemeler

Pandispanya için:
Yarım su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
2 adet yumurtanın akı
1 su bardağı un

Krema için: 1 su bardağı krema
Yarım su bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı frambuaz
2 adet yaprak jelatin

Üzeri için: 100 gram labne peyniri
Yarım su bardağı krema
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı frambuaz

Frambuazlı Pasta Yapılışı
Tozşekeri, oda sıcaklığındaki yumurtaları ve yumurta aklarını mikserle çırpın. Unu eleyerek ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı bekletmeden 22x24 cm çaplı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp kalıptan çıkartın ve soğutun. Enlemesine ikiye ayırın. Parçalardan birini tekrar kalıba alın. Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Soğuk sudan çıkartıp, 3 çorba kaşığı sıcak suda eritin. Jelatin, tozşeker, frambuaz ve kremayı çırpın. Bu karışımı kalıptaki pandispanyanın üzerine yayın. Kalıbı buzdolabında 1-2 saat bekletin. Krema sertleşince diğer pandispanyayı kremanın üzerine kapatın. Diğer tarafta labne peyniri, krema ve tozşekeri çırpın. Pastanın üzerine sürün. Frambuazla süsleyip servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler