Fıstıklı Turta (Fransız Mutfağı) Tarifi
Malzemeler
Hamur için: 8 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı vanilya
9 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı patates unu
Bir buçuk çorba kaşığı margarin
Krema için: 2 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı vanilya
Dört buçuk çorba kaşığı un
1 su bardağı kaynar süt
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı çekilmiş tuzsuz antepfıstığı
1 su bardağı pudraşekeri
Şerbeti için: 1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Süslemek için: Tuzsuz antepfıstığı
Fıstıklı Turta (Fransız Mutfağı) Yapılışı
Hamur için derin bir kasede 4 adet yumurta sarısı, 4 adet yumurta, tozşeker, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı, boza kıvamına gelene dek 10-15 dakika çırpın. Elenmiş un ve patates ununu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarini katıp karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve yağlı kağıtla kaplanmış orta büyüklükte yuvarlak bir kek kalıbının içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Diğer yandan kreması için bir tencerede yumurta sarılarını, tozşeker ve vanilya ile birlikte iyice çırpın. Unu ilave edin ve karıştırın. Kaynar sütü ekleyin ve hızlı karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocağın üstüne alın ve harlı ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Soğuması için kremayı bir tepsiye boşaltın. Diğer yandan oda sıcaklığındaki margarini iyice çırparak, yumuşatın. Kremadan 1 çorba kaşığı alarak margarinin içine katıp, iyice yedirin. Tüm kremayı margarine katıp, malzemeler özleşene kadar karıştırın. Kremaya tuzsuz antepfıstığı ve pudraşekerini ekleyip bir kenara alın. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Soğuttuğunuz pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. İki parçanın üzerine de bir fırça yardımıyla şerbeti sürün. Pandispanyanın bir katına kremanın yarısını yayıp, diğer katı üzerine kapatın. Kalan krema ile turtanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Tuzsuz antepfıstığı ile üzerini ve yanlarını süsleyerek servis yapın.
8 Ekim 2013 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kek Tarifleri
- Çikolatalı Kekler
- Meyveli Kekler
- Islak Kekler
- Browni Tarifleri
- Pankek Tarifleri
- Havuçlu Kekler
- Fındıklı Kekler
- Elmalı Kekler
- Diyet Kekler
- Çaylı Kekler
- Peynirli Kekler
- Tahinli Kekler
- Cevizli Kekler
- Hindistan Cevizli Kekler
- Neskafeli Kekler
- Kayısılı Kekler
- Vişneli Kekler
- Çilekli Kekler
- Böğürtlenli Kekler
- Portakallı Kekler
- Krokanlı Kekler
- Haşhaşlı Kekler
- Ballı Kekler
- Ispanaklı Kekler
- Limonlu Kekler
- Karamelli Kekler
- Kakaolu Kekler
- Kek Tarifleri
Popüler Pastalar Kekler
-
BROWNİ TARİFİ MALZEMELER: 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı kakao bir çay bardağı i...
-
KÖSTEBEK PASTA TARİFİ Keki için 3 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvıyağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma...
-
ISPANAKLI KEK TARİFİ Malzeme Listesi: 2 su bardağı un+1 yemek kaşığı 3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı pişirilmiş püre hali...
-
KÖSTEBEK PASTA Malzemeler: (Keki için) 3 Yumurta 1 su bardağı şeker 1 Kahve fincanı süt 3 Yemek kaşığı kakao 1 Su bardağı un K.tozu...
-
Mozaik Kurabiye Tarifi 125 gr margarin 1 s bardağı pudra şekeri 1 yumurta 1 pkt vanilya 1/2 pkt kabartma tozu 3 çorba kaşığı kakao 1yumur...
-
KAKAOLU KURABİYE TARİFİ Malzemeler: Yarım paket margarin 1,5 çay b.sıvıyağ 2 Çay b. pudra şekeri 1 Yumurta 2 yemek kaşığı hindistan ...
-
CEVİZLİ TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ Malzemeler: 1 su bardağı tahin 1 su bardağı şeker 1 yumurta 1 şekerli vanilin 200 gr.oda sıcaklığında marg...
+Tarifi.jpg)

0 yorum:
Yorum Gönder