8 Ekim 2013 Salı

CEVİZLİ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ


CEVİZLİ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı un
5 çorba kaşığı kakao
7 çorba kaşığı tozş eker
1 paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Üzeri için:
1 paket bitter çikolata
3 çorba kaşığı hazır çikolata sosu
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Krokan için:
1 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı su

Yapılışı :
Un, kakao, toz şeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, kum gibi oluncaya kadar karıştırın. Süt, yumurta ve vanilyayı ayrı bir kapta çırpıp üzerine ekleyin. Cevizleri de ilave edip karıştırın ve yağlanmış yuvarlak bir kalıba
döküp önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip mutfak
tezgahının üzerine dökün. Soğuduktan sonra bir bıçak yardımı ile kazıyarak rulolar çıkarıp kenara alın. Krokanı hazırlamak için, toz şeker ve suyu küçük bir tavaya alıp 4 dakika pişirin. Rengi koyulaşınca yağlı kağıdın üzerine ince bir tabaka halinde dökün. Soğuduktan sonra parçalar halinde kırın. Pastanızın üzerine çikolata sosunu gezdirin. Çikolata rulolarını üzerine dökün. Pudra şekerini serpip krokan parçaları ile süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler