26 Temmuz 2013 Cuma

LABNE PEYNİRLİ BÖĞÜRTLENLİ PASTA TARİFİ


LABNE PEYNİRLİ BÖĞÜRTLENLİ PASTA TARİFİ


Malzemeler :
- 75 Gr Tereyağı
- 2 Paket Yulaflı Bisküvi

Dolgusu İçin :

1 Çay bardağı Krema
- 300 Gr Labne Peyniri
- Yarım Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Su bardağı Pudra Şekeri
- Yarım Çay bardağı Su
- 2 Yemek kaşığı Toz Jelatin
- 1 Paket Vanilya

Üzeri İçin :
- 350 Gr Böğürtlen
- 2 Yemek kaşığı Nişasta
- 1 Su bardağı Su
- 1 Çay bardağı Toz Şeker

Hazırlanışı :
Yulaflı bisküvileri elinizle iyice ufalayın. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Tek kişilik çember kalıplara bisküvili malzemeyi aktarıp iyice bastırın. Labne peyniri, vanilya, pudra şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu derin bir kapta iyice çırpın. Üzerine çırpılmış kremayı ilave edip tekrar karıştırın. Sos tenceresinde suyu ısıtın. Kaynamadan jelatini ekleyip eritin. Kremalı malzemeye ilave edin. Bisküvili karışımın üzerine aktarın. Buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Üzeri için gerekli malzemeleri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine döküp servis yapın

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler