26 Temmuz 2013 Cuma

KURUYEMİŞLİ ÇİKOLATA DİLİMLERİ TARİFİ


KURUYEMİŞLİ ÇİKOLATA DİLİMLERİ TARİFİ

Malzemeler :
25 gr tereyağı
1 çay bardağı krema
300 gr bitter çikolata
4 kuru kayısı
2 kuru incir
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı yerfıstığı
1 çay bardağı ceviz
4 yemek kaşığı file badem

Tarif :

Tereyağı, krema ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı sos tenceresinde eritip bir kaseye aktarın.
Kayısı ve inciri küp şeklinde doğrayın.
Diğer malzemelerle birlikte çikolata karışımına ilave edin.
Bir kalıbın içini strech folyo ile kaplayın.
Hazırladığınız karışımı kalıba döküp 2 saat buzdolabında bekletin.
Donan çikolatayı kalıptan çıkartın.
İnce dilimleyip servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler