26 Temmuz 2013 Cuma

KAKAOLU CHEESECAKE TARİFİ


KAKAOLU CHEESECAKE TARİFİ

Hamuru için Malzemeler :
2 çorba kaşığı oda
sıcaklığında bekletilmiş
tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
İki buçuk çay bardağı un
1 çorba kaşığı kakao

Üzeri için:
1 çay bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın akı
1 paket vanilya
Yarım portakalın
rendelenmiş kabuğu

Süslemek için:
Kakao ve çilek

Yapılışı :
Hamur için, tereyağı ve tozşekeri birlikte çırpın. Üzerine elenmiş un ve kakaoyu ilave edin. Daha sonra hamuru kelepçeli küçük bir kalıba alın ve elinizle bastırarak kenarlarını yükseltip yayın. Üzeri için tozşeker, yumurta ve labne peynirini iyice çırpın. Un, kakao ve nişastayı üzerine eleyin. 1 adet yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın ve karışıma ilave edin. En son vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğunu harca ekleyin. Karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 110 derece fırında 2 saat pişmeye bırakın. Fırından çıkarıp soğutun. Servis tabağına alın. Üzerine kakao serpin ve çilekle süsleyerek servis yapın

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler