4 Nisan 2013 Perşembe

YUMURTASIZ YAŞPASTA


YUMURTASIZ YAŞ PASTA
Malzemeler:
2 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Krema malzemeleri:
2.5 bardak süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
yarım bardak şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
Ayrıca 1 paket krem şanti + 1 bardak soğuk süt
Bir avuç damla çikolata

Yapılışı:
Şeker, yağ ve vanilyayı çırpıyoruz. İçine ılık sütü ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozumuzu 2-3 kez eleyip karıştırıyoruz kalıbımıza döküp 180 derecede kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz. 35- 40 dk kadar.
(bu ölçüden iki kez yapılacak pandispanyamızın katları için. fakat fırının soğuk olması gerekiyor)
Krema malzemelerinin hepsini ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyor soğumaya bırakıyoruz. ( çok kıvamlı bir krema oluyor daha cıvık isterseniz sütü çoğaltabilirsiniz)
Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp buzdolabına koyuyoruz
Bunları yaparken fırınımız soğumuş oluyor tekrar kek yapıp fırına atıyoruz
Kek pişene kadar ilk kekimizin üzerine biraz şekerli süt gezdirip ılımış olan kremamızı yayıyoruz pişmiş ve ılımış olan ikinci katımızıda üzerine kapatıyoruz
Krem şantiyle önce güzelce sıvıyoruz pastamızı sonra kaşığın arkasını bastırıp çekiyoruz krem şantide ufak tepecikler oluşturuyoruz üzerine ve yanlara damla çikolatası serpiyoruz. (Süsleme zevke bağlı) Afiyet Olsun...

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler