4 Nisan 2013 Perşembe

MEYVESOSLU YAŞPASTA


MEYVE SOSLU YAŞ PASTA

Malzemeler :

6 yumurta
1 su bardağı
Yarım çay bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Arası için;


1 paket pasta kreması
2 adet muz
Süt

Üzeri için;


2 paket toz kremşanti
2 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası (gıda boyanız yoksa krem şantinin bir paketini çilekli alabilirsiniz)
1 paket meyveli sos

Yapılışı:


Keki için bir kapta yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır. Diğer malzemeleri eleyerek kaba eklenir. Mikserle iyice çırpıldıktan sonra yağlanmış kare borcama dökülür. 170 derecede hafif kızarana kadar pişirilir. Kekin pişen üst kısmı alt katı olacak şekilde bir tepsiye konur. Ortadan ikiye kesilerek 1,5 su bardağı süte 1 tatlı kaşığı şeker katılarak erittikten sonra iki katına paylaştırarak kaşıkla ıslatılır.
Krema arkasındaki tarife göre margarin koymadan hazırlanır. Kekin ara katına sürülür. Muz dilimleri yerleştirilir. Damla çikolata serpilerek diğer katı üzerine konur. Krem şanti çırpılarak üzerine ve yanlarına sürülür. Kalanı sıkma torbasına koyup biraz dolapta donması beklenir. Sonra üzerine yarısıyla dilediğiniz gibi şekil yapıp diğer yarısına gıda boyası eklenip tekrar mikserde çırpılır ve onunla da şekil verilir. 1 gece dolapta bekletilir.
Üzerine meyveli sos arkasındaki tarife göre hazırlanıp arada karıştırılarak soğutulur ve pastanın üzerine dökülür. Afiyet Olsun.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler