4 Şubat 2013 Pazartesi

ŞEFTALİLİ KALP KURABİYE TARİFLERİ

ŞEFTALİLİ KALP KURABİYE TARİFİ

Malzeme Listesi:

3 Su Bardağı Un
1,5 Su Bardağı Pudra Şekeri
150 Gr. Tereyağı
2 Yumurta
Yarım Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Toz Badem
1 Kase Şeftali Reçeli


Üzeri İçin:

Saçma Çikolata

Hazırlanışı:

Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz ve ortasına yumurtaları kırıyoruz. Tereyağını koyup önce sıvıları karıştırıyoruz. Pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve toz bademi koyup yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Yoğrulan hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açıyoruz.
Kalpli küçük ve büyük ya da başka bir kalıpla hamurdan parçalar kopartıp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kurabiyeler fırından çıkıp ılıdıktan sonra küçük kalpleri büyüklerinin üzerine koyuyoruz. Kalplerin üzerine şeftali reçeli sürüp saçma çikolata ya da başka süslemeler serptikten sonra servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler