4 Şubat 2013 Pazartesi

MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFLERİ

MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
100 gr (yarım su bardağı) toz şeker
1 adet yumurta
100 gr kuru üzüm (1 su bardağı)
180 gr un (1,5 su bardağı)
120 gr mısır gevreği (4 su bardağı)

Hazırlanması:

Fırını 165C'ye getirip ısıtın. Tepsiyi yağlayıp hafifçe un serpin. (ben yağlı kağıt serdim)
Derin bir kabın içinde tereyağı ve toz şekeri mikser veya çırpma teliyle karıştırarak yumuşatın.
Yumurtayı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın.
Kuru üzüm, un, mısır gevreğini ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak hazırlayın. (tarif karıştırmayın diyor ama ben elimle karıştırınca ancak toparlandı karışım)
Önceden hazırladığınız tepsiye kaşık yardımıyla aralıklı olarak dökün.
Önceden ısıtılan fırında 15-20 dakika pişirin.
Tepsileri fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler