2 Şubat 2013 Cumartesi

GÜL KURABİYE TARİFLERİ

GÜL KURABİYE TARİFİ

2 yumurta
2 su bardağı mısır nişastası
5 çorba kaşığı toz şeker
200 gr sanayağı
3 yemek kaşığı kakao
Bir su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
4-5 su bardağı un(kulak memesi kıvamına gelene kadar)

Yapılışı

Yumurta, nişasta, hafif eritilmiş margarin ve şeker karıştırılır.
Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave edilir. İkiye bölünür. Yarısına kakao eklenir,yarısı sade olarak ayrılır. Hamur merdane ile açılır, üç yuvarlak parça bardak ağızı ile kesilir. Rulo şeklinde yuvarlanıp bıçakla ortadan ikiye kesilerek iki parça gül elde edilir.
Önceden ısıtılmış 175 oC de fırında 15-20 dakika -pembeleşene kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler