26 Ocak 2013 Cumartesi

PORTAKALLI KAKAOLU KEK TARİFLERİ

Portakallı Kakaolu Kek 

MALZEMELER:

* 2 yumurta
* 2 çay bardağı sıvıyağ (tercihen fındık yağı)
* 1 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı tozşeker
* Yarım çay bardağı portakal suyu
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya ya da 1 çay kaşığı sıvı vanilya
* 2 su bardağı un

* 1 portakalın ince rendelenmiş kabuğu yada portakal kabuğu şekerlemesi



YAPILIŞI:

- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar derin bir kasenin içinde mikserle iyice çırpın.

- Süt, sıvıyağ, vanilya ve portakal suyunu ilave edip çırpmaya devam edin. Çok sıçramaması için düşük devirde çırpabilirsiniz.

- Un, kabartma tozu ve kakaoyu ayrı bir kasede iyice karıştırıp ilave edin ve kısa bir süre çırparak karışıma yedirin. Portakal kabuklarını da koyun ve karıştırdıktan sonra sadece tabanı yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba ( 20cm) dökün.Siz dilerseniz başka bir kalıpta da pişirebilirsiniz.

- Kalıbınızın üzerini alimünyum folyo ile kapatın ve 180 derecede ısıtılmış fırına koyun. 35 dakika sonra folyoyu çıkarın ve tekrar fırına koyun. Kürdan batırdığınızda kürdan kuru çıkana kadar pişirin.

- Fırından çıkarıp soğurun ve tadını çıkarın.

NOT: Kalıbın üzerini alimünyum folyo ile kapatıp pişirdiğimde kekin her tarafının eşit kabardığını ve içinin yumuşacık kaldığını farkettim. Hani kekin üzeri çok kurur ve sonra pişmeyen iç kendine yollar bularak dışarı taşar ve kek şekilsiz pişer ya işte bu sorunu yaşamayacaksınız bu yöntemle.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler