12 Ocak 2013 Cumartesi

PANKEK TARİFLERİ


PANKEK TARİFİ

Malzemeler:


2 Yumurta
2 Su bardağı süt
2 Su bardağı un
1 Çorba kaşığı toz şeker
1 Çay kaşığı kabartma tozu
4 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
1 Tutam tuz

Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi pürüz kalmayana dek çırpın. ısınmış teflon veya seramik tavaya istenilen miktarda çok ince dökün. kabardıktan sonra ters yüz edin. pişen pankeki bir tabağa alıp diğer pankeki tavaya dökün. bu esna da tabaktaki pankek soğumadan tereyağ ve balı sürüp rulo yapın. diğer pankeklere de aynı işlemi uygulayıp sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler