26 Ocak 2013 Cumartesi

MAKARON DOLGULU KURABİYE TARİFLERİ

MAKARON DOLGULU KURABİYE TARİFİ

Gerekli malzemeler:

100 gr tereyağ
150 gr şeker
1 yumurta
300 gr un
1 tatlı kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata


Makaron malzemesi:(makaron herçeiş meyve ile yapılan dolgu demektir)
1 yumurta beyazı
55 gr şeker
yarım tatlı kaşığı vanilya
60 gr hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı kurutulmuş böğürtlen (ben dondurulmuş taze böğürtlen kullandım)

Önce makaronu hazırlayın.
Bir kapta yumurta beyazını mikserle iyice çırpın. Azar azar şekeri ekleyin. İyice karıştırın. En son vanilya, hindistan cevizi, unu ve böğürtlenleri ekleyin. Bir kenarda bekletin.

Yağ, şeker ve yumurtayı iyice özdeşleşene kadar çırpın. Sonra kuru malzemeleri önce yarısını sonra diğer yarısını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Eritilmiş çikolatayıda ekleyerek hamuru unlanmış bir yerde yoğurun. Hamuru iki parşömen kağıdının arasına koyup merdaneyle açın. Yaklaşık 7mm.

Fırını 180 dereceye ısıtın. Tepsiyi yağlayıp parşömen kağıdı serin. Kalp kurabiye kalıbıyla hamuru kesin. Aralarında 2cm olacak şekilde tepsiye dizin. Tepsideyken kalplerin ortasını en küçük boy kalp kalıpla kesip çıkartın. 7 dk pişirin.

Tepsiyi fırından çıkarıp fırının ısısını 150 dereceye düşürün. Daha önce hazırladığınız makaron içini bir çay kaşığı yardımıyla kalplerin ortasına doldurun.
Yaklaşık 15 dakika daha, makaronlar sertleşene kadar pişirin. Tepside 5 dakika soğutunve servis yapın afiyet olsun

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler