3 Ocak 2013 Perşembe

EKLER PASTA TARİFİ

EKLER PASTA TARİFİ

Su hamuru için;

1 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
1 su bardağı un
3-4 adet yumurta

Kreması için;

Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 adet yumurta

Çikolatalı sos için;

80 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı su
1 çay bardağı pudra şekeri

Çikolatalı ekler tarifi

Su hamuru için, 1 subardağı suyu ve margarini bir tencereye aktarıp, ateşe koyun. İçine toz şekeri ve tuzu katın. Kaynamaya başladığında, unu birden içine katıp karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve tencereyi ateşten alın. Hamur ılık hale gelince içine yumurtaları teker teker kırıp, ele biraz yapışan bir hamur lede edene dek yedirin (yumurta ölçüsü 3 veya 4 adet hamurun kıvamına göre değişebilir). Hamur ne fazla katı ne de fazla yumuşak olmamalıdır. Hamuru, ucunda bir parmak kalınlığında hamur sıkma ucu takılı krema torbasına doldurun. Az yağlanmış bir fırın tepsisineuzun biçimde sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu arada kreması için tüm malzemeyi bir tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğutun. Fırından çıkardığınız eklerlerin ortalarını kesip, kremadan pay ederek koyun. Çikolatalı sos için, tüm malzemeyi benmari usulü eritip, eklerlerin üzerine sürün.

AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler