27 Ocak 2013 Pazar

ÇİKOLATALI MUS PASTA TARİFLERİ


ÇİKOLATALI MUS PASTA TARİFİ

Pasta İçin Malzemeler
6 yumurta, 1 su bardağı pudraşeker
3er yemek kaşığı kakao ve mısır unu
150gr eritilmiş bitter çikolata
1 yemek kaşığı grandi kahve
1/2 su bardağı krema, 450gr bitter çikolata, 2 tatlı kaşığı kakao

ÇİKOLATALI MUS PASTA TARİFİ
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını pudra şekeri ile çırpın. Elenmiş kakao, mısır unu, erimiş çikolata ve 1 yemek kaşığı su ekleyin. Yumurta aklarını mikserle çırpın. Bu kek karışımını azar azar çikolatalı karışıma ekleyin. Yeni karışımı yağlı kağıtla kaplanmış 23cm kalıba yayın. 180° fırında 15 dakika pişirin. Soğuması için ızgara telinin üzerine alın. 23cm çaplı kelepçeli kalıbı yağlayın. Kenarını yağlı kağıt ile çevreleyin. Soğuyan keki kalıbın dibine yerleştirin. Kahveyi 1 kaşık sıcak suda eritin. Soğumasını bekleyin. Kremayla kahveyi mikserle çırpın. Çikolatayı ince rendeleyip içine katın. Kahveli karışımı kalıptaki kekin üstüne dökün. Pastayı buzdolabında 3 saat bekletin. Kakao ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler