7 Ocak 2013 Pazartesi

ÇİKOLATA DOLGULU MUFFİN TARİFLERİ


ÇİKOLATA DOLGULU MUFFİN TARİFİ

Malzemesi:
3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt (küçük boy çay bardağı)
yarım çay bardağı portakal suyu
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ-tereyağ karışımı
100 gr çikolata - 50 gr iri rendelenmiş ve 12 adet çikolata parçası(küçük kare şeklinde bölünen çikolatalardan)
portakal kabuğu rendesi


Yapılışı:
Öncelikle muffin kalıpları yağlanarak buzdolabında bekletilir. Kuru malzeme birbirine katılır-un, kabartma tozu, şeker, rende çikolata, portakal kabuğu.
Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır ve sıvı ile katı yağ karışımı, yoğurt ve portakal suyu eklenir ve bu karışıma kuru malzeme yavaşça karıştırılarak ilave edilir. Buzdolabından alınan kalıplara karışımdan bir miktar konulur ve üstüne 1 parça çikolata bırakılır ve tekrar kek karışımı ile kapatılır(her kalıp için aynı işlem tekrar edilir). 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. Fırından alındıktan sonra kalıplarda 10 dakika bekletilir sonra çıkartılıp isteğe göre üstü çikolata ile kaplayabilirsiniiiizz ;))

AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler