27 Ocak 2013 Pazar

AHUDUDULU PASTA TARİFLERİ


AHUDUDULU PASTA TARİFİ 

Pandispanya İçin Malzemeler
60gr margarin, 2 kahve fincanı un, 4 yumurta
2 kahve fincanı tozşeker, 1 tutam tuz

Ahududulu krema için
500gr ahududu, 1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı süt, 1 paket vanilya
5 yumurta sarısı, 2 yaprak jelatin
3 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için
2 paket kremşanti, 2 su bardağı soğuk süt

PASTA TARİFİ
Margarini eritip ılıtın. Yumurtaları çırpın. Şekeri ekleyip çırpın. Un ve bir tutam tuz ilave edip çırpmaya devam edin. Margarini ekleyip çırpın. Hamuru yağlanmış yuvarlak kalıba boşaltın. Sıcak fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Ahududuların yarısını püre yapın. Püreye yarım bardak şeker ilave edip karıştırın. 3 bardak süte vanilya ve kalan şekeri ekleyip karıştırın. Yumurta sarılarını mısır nişastasıyla çırpın. Şekerli sütü ve yumurtalı karışımı bir tencerede pişirin. Yaprak jelatinleri 4 kaşık ılık suda eritin ve kremaya ekleyip karıştırın. Ahududu püresini karışıma ilave edip çırpın. Keki enine 2 dilime kesin. Alt dilimi kelepçeli kalıba yerleştirip üzerine kremayı yayın. Üst parçasını yerleştirin. Kremşantiyi hazırlayıp üzerine yayın ve ayırdığınız ahududular ile süsleyin.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler