8 Ekim 2013 Salı

KEPEKLİ KAYISILI PASTA TARİFİ

Kepekli Kayısılı Pasta Tarifi
Malzemeler


4 çorba kaşığı tereyağı
8 çorba kaşığı esmerşeker
25 adet taze kayısı
1 paket vanilya

Hamuru için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı ayran
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı kepekli un
2 çorba kaşığı buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz

Süslemek için:
Rendelenmiş limon kabuğu, kiraz ve çikolata

Kepekli Kayısılı Pasta Yapılışı
TEREYAĞINI bir tavaya alıp eritin. Üzerine esmerşekeri ekleyin ve 1-2 dakika bekleyip karıştırın. Kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra tavaya ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın ve üzerine vanilyayı ekleyin. Yuvarlak bir fırın kabının dibine kayısıların kesik tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin. Tavada kalan sosu üzerine gezdirin. Diğer taraftan hamuru hazırlamak için, yumurtaları bir kapta çırpıp üzerine tozşekeri ilave edin. Daha sonra kalan malzemeyi de ekleyin. Hazırladığınız hamuru kayısıların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Kiraz, rendelenmiş limon kabuğu ve çikolata ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler