Muzlu Yılbaşı Pastası Tarifi
Malzemeler
1 adet kakaolu hazır pandispanya
1 su bardağı elma suyu
Kreması için: 2 adet muz
İki buçuk su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tozşeker
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı
Kaplama hamuru için:
Bir buçuk su bardağı su
2 çorba kaşığı toz jöle
500 gram pudraşekeri
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Süslemek için: 2 çorba kaşığı dondurulmuş frenk üzümü
1 tutam kırmızı gıda boyası
Çok küçük boy nane yaprakları
Yarım çay bardağı kıyılmış fındık
1 çorba kaşığı pudraşekeri
Muzlu Yılbaşı Pastası Yapılışı
ÖNCELİKLE kremayı hazırlayın. Bunun için süt, yumurta sarısı, un ve tozşekeri çırpıp ocağa oturtun. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilya, tereyağı ve ezilmiş muzu ilave edip karıştırın ve kenara alın. Pandispanyanın iki katını da elma suyu ile ıslatın. Alt katını servis tabağına alın. Muzlu kremayı üzerine yayıp ikinci katı kapatın. Krem şantiyi sütle çırpıp pastanın üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın. Kaplama hamurunu hazırlamak için, suyu ve jöleyi bir tencereye alıp ocağa oturtun. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıp pudraşekerinin yarısını ekleyin ve karıştırın. Oda sıcaklığına gelince, kalan pudraşekerini de ekleyip hamur yapın ve düz bir zeminde yoğurun. Çok sertse bir parça su ekleyin. Hamurdan 1 avuç kadarını süsleme için kenara ayırın. Daha sonra pudraşekeri serpilmiş bir zeminde merdane yardımı ile pastanızı kaplayacak büyüklüğe gelinceye kadar açın. Açtığınız pudraşekerli hamurla pastayı kaplayıp buzdolabına koyun ve 2 saat dondurun. Kenara ayırdığınız pudraşekerli hamurun içine gıda boyasını ekleyip yeniden yoğurarak açın. Bir kurabiye kalıbı ile çam ağacı şeklinde bir parça çıkarın. Kalan hamurdan ince uzun şeritler hazırlayın. Pastanızı buzdolabından çıkarıp kestiğiniz uzun şeritleri yan kısımlarına yapıştırın. Çam ağacını pastanın ortasına koyun. Frenk üzümlerini üzerine serpin. Nane yapraklarını üzümlerin aralarına koyun. Kıyılmış fındıkları pastanın etrafına dökün. Pudraşekeri serperek servis yapın.
8 Ekim 2013 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kek Tarifleri
- Çikolatalı Kekler
- Meyveli Kekler
- Islak Kekler
- Browni Tarifleri
- Pankek Tarifleri
- Havuçlu Kekler
- Fındıklı Kekler
- Elmalı Kekler
- Diyet Kekler
- Çaylı Kekler
- Peynirli Kekler
- Tahinli Kekler
- Cevizli Kekler
- Hindistan Cevizli Kekler
- Neskafeli Kekler
- Kayısılı Kekler
- Vişneli Kekler
- Çilekli Kekler
- Böğürtlenli Kekler
- Portakallı Kekler
- Krokanlı Kekler
- Haşhaşlı Kekler
- Ballı Kekler
- Ispanaklı Kekler
- Limonlu Kekler
- Karamelli Kekler
- Kakaolu Kekler
- Kek Tarifleri
Popüler Pastalar Kekler
-
BROWNİ TARİFİ MALZEMELER: 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı kakao bir çay bardağı i...
-
KÖSTEBEK PASTA TARİFİ Keki için 3 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvıyağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma...
-
ISPANAKLI KEK TARİFİ Malzeme Listesi: 2 su bardağı un+1 yemek kaşığı 3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı pişirilmiş püre hali...
-
KÖSTEBEK PASTA Malzemeler: (Keki için) 3 Yumurta 1 su bardağı şeker 1 Kahve fincanı süt 3 Yemek kaşığı kakao 1 Su bardağı un K.tozu...
-
Mozaik Kurabiye Tarifi 125 gr margarin 1 s bardağı pudra şekeri 1 yumurta 1 pkt vanilya 1/2 pkt kabartma tozu 3 çorba kaşığı kakao 1yumur...
-
KAKAOLU KURABİYE TARİFİ Malzemeler: Yarım paket margarin 1,5 çay b.sıvıyağ 2 Çay b. pudra şekeri 1 Yumurta 2 yemek kaşığı hindistan ...
-
CEVİZLİ TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ Malzemeler: 1 su bardağı tahin 1 su bardağı şeker 1 yumurta 1 şekerli vanilin 200 gr.oda sıcaklığında marg...

0 yorum:
Yorum Gönder