Beyaz Çikolata ve Frambuazlı Marjolen Tarifi
Malzemeler
Japonez hamuru için:
5 adet yumurtanın akı
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı toz badem
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 çay kaşığı vanilya
Kreması için:
Bir buçuk su bardağı süt
2 parça yıldız anason (isteğe bağlı
olup, anason kokusundan
hoşlanmayanlar kullanmayabilir)
4 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 adet yumurta sarısı
75 gram beyaz çikolata
Üzerine:
Pudraşekeri ve meyve parçaları
Beyaz Çikolata ve Frambuazlı Marjolen Yapılışı
YUMURTALARIN akını ve sarılarını ayırın (aka, sarı kesinlikle karışmamalı!). Yumurta aklarını, çırpma makinesi ile 1 dakika kadar çırpın (mikser kullanacaksanız, birkaç dakika çırpabilirsiniz). Biraz kabarmaya başlayınca, tozşekeri azar azar ekleyip, şeker tam olarak eriyene kadar çırpma işlemine devam edin. Yumurta akları bu işlemin sonunda kar haline gelecek ve çırpma kabını ters çevirdiğinizde dökülmeyecek bir kıvama ulaşmış olacaktır. Bu arada başka bir kapta toz badem, pudraşekeri ve vanilyayı karıştırın. Sonra da bademli malzemeyi bir spatula veya kaşık yardımı ile, azar azar, kar haline getirilmiş yumurta aklarına ilave ederek yedirin. Bu işlem esnasında, kabarmış olan yumurta akının sönüp sulanmaması için azami dikkat göstermelisiniz! Hazırladığınız hamuru, ucunda 7 mm çapında düz duy bulunan krema torbasına alın. Fırın tepsisinin ters tarafına, 20-22 cm çapında bir daire çizilmiş yağlı kağıt yerleştirin. Krema torbasındaki hamuru, yağlı kağıdın tam merkezinden başlayıp, spiral şeklinde kağıda sıkın. Aynı şekilde bir hamur daha hazırlayın. Her iki hamuru da, önceden 170-175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, soğuması için yarım saat bekletin. Bu arada, pişen japonez hamurunun yağlı kağıttan çıkarılmasında zorluk çekerseniz, kağıdın alt tarafını sünger ile ıslatıp 1-2 dakika bekleyin. Kağıt, hamurdan kolaylıkla ayrılacaktır.
Krema için:
Hamur fırında pişerken, kremayı hazırlayabilirsiniz. Bunun için, sütü, yıldız anasonlar ile birlikte kaynatın. Anasonlar tadını süte verdikten sonra, anason parçalarını kaşıkla sütten çıkarın. Başka bir kasede yumurta sarılarını, nişasta ve tozşeker ile karıştırın. Sıcak sütten birkaç kaşık alıp, bu karışıma karıştırın. Şeker ve nişasta tam olarak eriyince, karışımı ocaktaki süte ekleyin. Sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene dek kısık ateşte pişirin. Pişmiş olan kremayı ocaktan alın. Küçük parçalar halinde kesilmiş çikolatayı, sıcak kremaya ekleyip karıştırın. Çikolata parçacıkları sıcak kremanın içinde hemen eriyeceklerdir. Kremayı, kabuk bağlamaması için arada bir çırparak soğutun. Bu arada küçük bir çay kaşığı ile kremanın tadına bakabilirsiniz.
Pastanın son hali:
Pişmiş japonez hamurlarından ilkini tezgaha koyup, krema torbasına doldurduğunuz beyaz çikolatalı kremanın yarısını bu hamurun üzerine sıkın. Hamurun üzerini bir sıra frambuaz ile örtün ve kalan kremayı meyvelerin üzerine tekrar sıkın. İkinci japonez hamurunu da en üste koyun. Dilerseniz pastanın üzerine az pudraşekeri serpip, meyve ve yıldız anason ile dekore edin.
7 Ekim 2013 Pazartesi
BEYAZ ÇİKOLATA VE FRAMBUAZLI MARJOLEN TARİFİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kek Tarifleri
- Çikolatalı Kekler
- Meyveli Kekler
- Islak Kekler
- Browni Tarifleri
- Pankek Tarifleri
- Havuçlu Kekler
- Fındıklı Kekler
- Elmalı Kekler
- Diyet Kekler
- Çaylı Kekler
- Peynirli Kekler
- Tahinli Kekler
- Cevizli Kekler
- Hindistan Cevizli Kekler
- Neskafeli Kekler
- Kayısılı Kekler
- Vişneli Kekler
- Çilekli Kekler
- Böğürtlenli Kekler
- Portakallı Kekler
- Krokanlı Kekler
- Haşhaşlı Kekler
- Ballı Kekler
- Ispanaklı Kekler
- Limonlu Kekler
- Karamelli Kekler
- Kakaolu Kekler
- Kek Tarifleri
Popüler Pastalar Kekler
-
BROWNİ TARİFİ MALZEMELER: 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı kakao bir çay bardağı i...
-
KÖSTEBEK PASTA TARİFİ Keki için 3 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvıyağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma...
-
ISPANAKLI KEK TARİFİ Malzeme Listesi: 2 su bardağı un+1 yemek kaşığı 3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı pişirilmiş püre hali...
-
KÖSTEBEK PASTA Malzemeler: (Keki için) 3 Yumurta 1 su bardağı şeker 1 Kahve fincanı süt 3 Yemek kaşığı kakao 1 Su bardağı un K.tozu...
-
Mozaik Kurabiye Tarifi 125 gr margarin 1 s bardağı pudra şekeri 1 yumurta 1 pkt vanilya 1/2 pkt kabartma tozu 3 çorba kaşığı kakao 1yumur...
-
KAKAOLU KURABİYE TARİFİ Malzemeler: Yarım paket margarin 1,5 çay b.sıvıyağ 2 Çay b. pudra şekeri 1 Yumurta 2 yemek kaşığı hindistan ...
-
CEVİZLİ TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ Malzemeler: 1 su bardağı tahin 1 su bardağı şeker 1 yumurta 1 şekerli vanilin 200 gr.oda sıcaklığında marg...

0 yorum:
Yorum Gönder