7 Ekim 2013 Pazartesi

MİLFÖY HAMURUNDAN PASTA TARİFİ

Milföy Hamurundan Pasta Tarifi
Malzemeler


10 adet milföy hamuru

Krema için: Üç buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
8 çorba kaşığı tozşeker
100 gram tereyağı

Üzeri için:
Pudraşekeri

Milföy Hamurundan Pasta Yapılışı
MİLFÖYLERİ ayrı ayrı ortadan ikiye kesip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Krema için 1 çay bardağı süt, nişasta, un ve vanilyayı mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir yerde kalan süt ve tozşekeri kısık ateşte, tozşeker eriyene dek pişirip, içine mikserden geçirdiğiniz karışımı ekleyin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tereyağını mikserle çırpıp, üzerine soğuyan kremayı ekleyin. Kabaran milföyleri enlemesine ikiye ayırıp aralarına krema sürün. Pudraşekeri serpip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler