7 Ocak 2013 Pazartesi

HAVUÇLU KREMALI KEK TARİFLERİ


HAVUÇLU KREMALI KEK TARİFİ
Malzemeler:

3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı havuç rendesi
1 Çay bardağı dövülmüş ceviz
Kabartma tozu,vanilya,tarçın

Yapılışı:

yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım içine süt ve sıvı yağı ilave edelim..bir müddt çırpdktan snra havuç ve cevizi ilave edelim.karıştıralım.snrasnda kuru malzemelerimizi(un,k.tozu,vanilya,tarçın) ilave edip kek hamuru elde edelim.yağlanmış tepsiye dökelim ve 150° fırında sadece alt kısmını çalıştırarak yaklaşık 35 dk.pişirelim daha snra üst kısmını da çalıştırıp bir 5 dk.daha pişirelim.soğuduktan snra kremasını üzerine yayıp buzdolabnda dinlendirelim.süsleyerek servis yapalım:)
AFİYET OLSUN ;)))

KREMASI:
Malzemeler:

3 Su bardağı süt (yaklaşık yarım lt)
1 Çay bardağı şeker
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı tereyağ
2 Paket vanilya


Yapılışı:
1 Bardak sütle şekeri tencereye boşaltıp ocağa alalım.diğer yandan elimzdki 2 bardak sütü,unu,nişastayı ve yumurta sarısını başka bir kap da mikser yardımyla bir güzel çırpalm.topak topak olmasın..tenceredeki süt kaynaynca ve şekeri eriyince hazırladgmz sütlü harcı yavaşca tencereye akıtalm.ama aynı zamanda da süreklı hzlı bir şekilde el mikseri yardımyla tencere de karıştrmamz lazım..kısık ateşte bir miktar daha kremamızı pişirelm.kaynama kıvamına gelcek.ara ara kariştrmayı bırakp kntrol ednce pıt pıt kaynadgnı anlycz ^_^..kremamız piştikten snra sıcakken içine tereyağını ekleyip mikserle bir güzel çırpalım.ve biraz alevi gdince vanilyaları da ekleyelim.çırpalım,kremamız hazır
AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler