7 Ocak 2013 Pazartesi

DAMAK ÇATLATAN KEK TARİFLERİ


Damak Çatlatan Kek Tarifi

KEKİNİN TARİFİ

2 yumurta
1 çay b. toz şeker
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
3 çorba k. toz badem
1 pk. kabartma tozu
1 vanilya
4 çorba k. un

DAMAĞI ÇATLATMAK İÇİN
2 yumurta
1 çay b. toz şeker
1 tatlı k. kakao
2 pk. bitter çikolata
125 gr. tereyağı
yarım pk. kabartma tozu
2 çorba kaşığı tepeleme un
Pudra Şekeri


Hazırlama Aşaması;
Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alıp 4-5 dakika mikser ile çırpıyoruz. Sıvıyağ, süt, toz badem, kabartma tozu, vanilya ve unu koyup karıştırıyoruz.
Yağlanmış orta boy bir borcam kalıba karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 14 dakika pişiriyoruz.Damak çatlatan kısım için, tereyağı ve çikolatayı ben marie usulü eritiyoruz. Eridikten sonra geniş bir karıştırma kabına alıyoruz.
2 yumurtayı kırıyoruz. Toz şeker, kakao, kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tepeleme unu katıp tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. Fırından çıkan kekin üzerine çikolatalı karışımı döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkıp ılıdıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyip servis ediyoruz.


AFİYET OLSUN

0 yorum:

PastalarKekler.Com - Pastalar Kekler